Maertens springpaardentraining » home »

Accomodatie - binnen


Klimaat

Door het geïsoleerde dak en het enorme volume in de stal heerst er altijd een prettig klimaat met voldoende frisse lucht. Het is gemiddeld zo’n 5 graden warmer in de winter en koeler in de zomer dan buiten. Zo voelt uw paard zich op stal prettig en comfortabel.

Sociaal contact

Een paard dat zich goed voelt leert sneller en presteert beter. Sociaal contact is een belangrijk onderdeel voor het welzijn van uw paard. Traliewerk in de tussenwand maakt een mooi snuffelluik zodat uw paard zich goed voelt.

Rust

De paarden werken hard en verdienen de nodige rust na gedane arbeid of geleerde lessen. Om uw paard goed te laten herstellen, is het kalm op stal en zijn de tussenwanden gedeeltelijk dicht zodat uw paard niet wordt gestoord door zijn buurman als hij wil rusten.

Frisse lucht

Door gebruik te maken van strokorrel (vangt ammoniak weg en neemt veel vocht op) en vlas (geeft volume en maakt een zacht bed) wordt stof en ammoniak vermeden. Frisse lucht is een must bij paarden! Ruime hoeveelheden eerste klas hooi voorkomen verveling en digestieproblemen.


Licht

18 grote dakramen zorgen voor voldoende daglicht in de stal.. Daglicht stimuleert de hypofyse in de hersenen welke invloed heeft op de hormoon- huishouding. Zo werken wij prettig en voelt uw paard zich fit en vrolijk om nieuwe arbeid aan te pakken.

Ruimte

Er is gekozen voor een ruime opzet met brede gangen en boxen van 3 bij 4 meter. Deze voldoen ruimschoots aan de nieuwste eisen van het ministerie van LNV. Om onrust te voorkomen zit er een luik in de boxdeur zodat de paarden kunnen zien wat er op stal gebeurt.

Zadelkamer

De zadelkamer is praktisch ingericht en bevindt zich direct achter de poets- plaatsen. Zo is alles voor de verzorging van uw paard direct bij de hand.

Presentatie

Het is een genot om met goede paarden in een mooie omgeving te werken. Onze stal zorgt echter ook voor een mooie presentatie van uw paard mocht u hem aan onze of een van uw eigen klanten willen laten zien.