Maertens springpaardentraining » home »

Accomodatie - buiten


Trainingsbaan

Door het formaat van 45 x 55 meter is de trainingsarena groot genoeg voor een volwaardig parcours met lijntjes en combinaties waarbij er toch voldoende ruimte over blijft voor dressuurmatig werk.

Bodem

Blessurepreventie staat met onze veterinaire achtergrond hoog in het vaandel. Mede hierom is er gekozen voor een bodem met drainage en een toplaag met vezels en geo- textiel. Onze bodem zorgt ervoor dat uw paard met vertrouwen zijn werk kan doen.

Parcours

Voor de training van uw paard hebben wij een volledig parcours beschikbaar, incl. onderzetters, planken en veiligheidslepels. Aangezien Quintin Maertens KNHS parcoursbouwer is wordt uw paard in afstanden en parcourslijnen wedstrijdgericht getraind.

Paddock

De paddock leent zich uitstekend om jonge paarden te beoordelen tijdens het vrijspringen. In de winter wordt de paddock gebruikt om de paarden vrije beweging te geven. Bij het rijden van jonge paarden en het zadelmak maken bewijst het 1.70 m. hoge hek zijn nut.


Ontspanning

Om de mentale belasting van zich af te kunnen laten glijden gaan de paarden dagelijks in de weide of in de paddock. In aparte weides maar als het even kan naast elkaar. Zo wordt blessureleed voorkomen en is er toch sociaal contact.

Omgeving

MSPT is goed bereikbaar met de afslag van de A37 op nog geen kilometer afstand, toch zijn wij gelegen in een mooie omgeving met brede fiets- en akkerpaden waardoor wij met ervaren paarden uit kunnen rijden. Zo rijden wij makkelijk naar concours en krijgen de paarden voldoende afwisseling.

Parkeren

Maertens SPT is niet alleen makkelijk bereikbaar, u hoeft niet eens met uw trailer achteruit te rijden! U kunt voor ons toegangshek langs rijden en uw paard op de parkeerplaats uitladen. Vrachtwagens, achter- en zijlader, zijn geen probleem.

Toekomst

Maertens SPT is trots op de trainingsfaciliteiten die u geboden kunnen worden. Er zijn zelfs plannen om het bedrijf nog completer te maken. Zo zijn er plannen voor een 6-paards stapmolen, een overdekte longeerpiste en een nieuwe schuur voor opslag.