Maertens springpaardentraining » home »

Veel gestelde vragen


Ik heb een vraag.

Heeft u een vraag voor MSPT?
Op deze pagina vindt u enkele veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Vult u dan het contactformulier hiernaast in. U kunt uiteraard ook bellen.

Heeft u een rijtechnische vraag of een probleem bij de opleiding van uw paard?
Beschrijf uw probleem in het contactformulier en wij proberen u graag per mail advies te geven!

Stel uw vraag

naam

e-mail

telefoonnummer

uw vraag

Waarvoor kan ik bij Maertens springpaardentraining terecht?

Training: U bent van harte welkom met uw onbeleerde paarden, met uw merries voor predikaten en uw belofte’s voor de sport op ieder niveau.

Instructie en sportbegeleiding: Zowel ervaren wedstrijdruiters als gemotiveerde beginners kunnen bij MSPT rekenen op enthousiaste begeleiding.

Hoewel aan- en verkoopbemiddeling niet bij onze hoofdactiviteiten behoort willen wij u graag persoonlijk ondersteunen bij de zoektocht naar het juiste paard of de juiste koper.


Hoe oud moet mijn paard zijn?

In de winter van het jaar dat de paarden drie worden kunt u uw paard, indien voldoende ontwikkeld zadelmak laten maken.
Houdt u er wel rekening mee dat de paarden pas in april van het jaar waarin ze 4 worden op wedstrijden mogen worden uitegbracht.

Na de beginperiode is het aan de capaciteiten van uw paard hoe snel er in welke klasse kan worden gestart. Dit wordt als volgt beperkt door de KNHS:
4 jarigen vanaf april: max. 1,10 m. (klasse L)
5 jarigen: max. 1.20 m. (klasse M)
6 jarigen: max. 1,30 m. (klasse Z)

Hoe lang duurt de training van mijn paard?

Uw paard geeft het tempo van zijn ontwikkeling aan. Bij het ene paard gaat het begin heel snel en de opleiding daarna wat trager, bij de ander is het misschien andersom. Wij houden u altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen bij uw paard.

Bij een normaal paard kunt u de volgende tijden als richtlijn gebruiken:
Zadelmak maken:
opzadelen, erop zitten en aan de longe rijden: 4-6 weken.
Zelf opstappen, los rijden, stappen, draven, galopperen: 6-10 weken.
Concoursklaar: 6-8 mnd


Maakt MSPT mijn paard ook zadelmak?

Ja, MSPT kan uw paard alvorens zijn verdere opleiding zadelmak maken.

Paarden die bij MSPT zadelmak worden gemaakt worden helemaal groen aangeleverd. Zo komt uw paard direct in ons systeem en worden onbegrip en gevaarlijke situaties voorkomen.

Krijgt mijn paard voldoende aandacht?

Ja! MSPT is een relatief klein bedrijf. Dit is onze kracht.
Hoewel ook werknemers van MSPT betrokken zijn bij de training van uw paard zitten Quintin Maertens en Margreet Laméris altijd bovenop de ontwikkeling en training van uw paard. Alles wordt onderling besproken en geanalyseerd waarna beslissingen betreft de training worden gemaakt. Zo krijgt uw paard de juiste training van de juiste ruiter.

Naast de training komen de paarden bij MSPT meermalen per dag van hun, dagelijks uitgemeste, box. Als het paard geen rustdag in zijn schema heeft komt het o.a. uit zijn box voor de training, het poetsen en toiletteren en zijn dagelijkse uren in de paddock of weide.

Niet alleen voelt MSPT veranwoordelijkheid voor de juiste training, ook voor het welzijn van uw paard voelen wij deze verantwoordelijkheid


Biedt MSPT ook correctie?

Correctie is niet een van de hoofdactiviteiten van MSPT.

Hoewel Quintin Maertens in het verleden veel ervaring heeft opgedaan met het corrigeren van paarden wordt het grootste deel van de correctie tegenwoordig uitbesteed aan een correctie-specialist.

Uw moeilijke paard komt bij MSPT in training waarbij wij, indien nodig, zorg zullen dragen voor de juiste correctie-training (eventueel extern). Hierna zal de opleiding van uw paard vervolgd worden.

Mocht uw paard gecorrigeerd moeten worden dan zal dit extra kosten met zich mee brengen (al snel €500 per maand extra). Uiteraard gaat alles in overleg en met toestemming van u . Het hele traject zal van te voren goed met u worden doorgenomen.

Op deze manier doet iedereen wat hij het beste kan en bereiken we het optimale resultaat voor de training van uw paard.

Bijzondere regelingen:

In uitzonderlijke gevallen kan uw paard bij MSPT in training komen zonder dat u hiervoor volledig gefactureerd wordt. U kunt bijvoorbeeld denken aan eeninkoop-afspraak waarbij MSPT deels eigenaar wordt van uw paard. Dit zijn paarden, bestemd voor verkoop, van uitzonderlijke kwaliteit die vooraf veterinair goedgekeurd zijn.

Paarden die al succesvol zijn in de nationale of internationale sport kunnen bij MSPT rekenen op een aangepast tarief waar bij sportief niveau en prijzengeld een rol speelt.

MSPT houdt van samenwerken! Speelt u met een gedachte betreft een voorstel voor samenwerking? Twijfel dan niet en maak een afspraak met Quintin Maertens. Wij staan overal voor open en luisteren graag naar uw voorstel.